Minden ami hal!!
By: laczhY  

MENÜ

Bojli receptek

 

Amúros bojli:


AMUROS SBS M1 BOJLI RECEPT:

  • 70 dkg M1 Quest base mix
  • 30 dkg Lucernaliszt (tápboltban beszerezhető)
  • 6 ml Frankfurti Sausage Premium Flavour
  • 25 ml attract Natural
  • 20 ml Corn Steep likőr
  • 30 ml Omega Red salmon olaj
  • 1 evőkanál Robin Red
  • 1 evőkanál The Edge
  • 1 evőkanál Betain
  • 3 teáskanál só

A KÖVETKEZŐKÉPPEN LEHET AMURRA FELHŐSÍTŐ GOMBÓCOT KÉSZÍTENI:

  • 70 dkg Nitro Method mix Spicy Red
  • 20 dkg lucernaliszt
  • 10 dkg apró magvak
  • 300 ml Corn Steep likőr
  • + víz, hogy a megfelelő állagúra gyúrhassuk a gombócot.

Csípős (törpe ellen)

 

Egy recept a törpe "ellen". Tapasztalataim szerint a csípős ízeket nem a kedveli a törpe. Az alaplisztek esetében is inkább a fűszeres irányt javaslom. A bojlikat jellemzően tovább szárítom (4-5 nap) ha törpés vízre készülök, illetve az etetési stratégiámat és a csalifelkínálást is ennek megfelelően választom meg.

  • 10% kazein
  • 5% laktalbumin (80%-os)
  • 10% zsíros szójaliszt (kicsit megpirítva)
  • 20% garnélaliszt
  • 10% lazacliszt
  • 10% kenderliszt
  • 10% kukoricacsíra-őrlemény (szinte liszt finomságú)
  • 10% sörélesztő
  • 10% Red Birdy
  • 5% Robin Red
  • 20ml Kukoricacsíra-olaj
  • 2ml Feketebors esszenciális olaj (oleorezin)
  • 2ml Fokhagyma esszenciális olaj
  • 7-12 tojás mérettől függően

Cajun-garnéla

 

Egy recept, amelyben a tojás héját is felhasználom.

  • 10% kazein
  • 5% laktalbumin (80%-os)
  • 10% kukoricacsíra-őrlemény (szinte liszt finomságú)
  • 10% zsíros szójaliszt (kicsit megpirítva)
  • 27% garnélaliszt
  • 10% tökmagliszt
  • 5% sörélesztő
  • 5% vitamelo
  • 10% Red Birdy
  • 3% Spirulina
  • 5% Robin Red
  • 20ml Kukoricacsíra-olaj
  • 3ml Cajun esszenciális olaj
  • 7-12 tojás mérettől függően héjastól

Citromos-halas

 

A citromos-halas bojlikat nyáron nagy melegben előszeretettel használom, de sokszor okoztak kellemes meglepetéseket olyan helyzetekben, amikor a náluk sokkal komplexebb, drágább bojlikat nem húztak a halak! Nyáron a Balatonon is sok szép halat adott és nem utolsó sorban az amur is szereti! Következzen egy Sushi jellegű bojli 40% halliszttel és citromolajjal.

  • 10% kazein
  • 5% laktalbumin (80%-os)
  • 10% zsíros szójaliszt (kicsit megpirítva)
  • 20% vörsössügérliszt
  • 20% garnélaliszt
  • 10% sörélesztő
  • 5% vitamelo
  • 10% Citrus Birdy
  • 10% kukoricacsíra-örlemény (szinte liszt finomságú)
  • 20ml Kukoricacsíra-olaj
  • 5ml Citrom esszenciális olaj
  • 7-12 tojás mérettől függően

Algás-fokhagymás

 

Az algás bojlikat akkor kezdtem el megbecsülni, amikor rendszeresen nagyobb átlagsúllyal fogtuk vele a halakat, mint pl. egy citromos bojlival. Fűszerességét a fokhagyma esszenciális olaj adja, ez az olaj kiválóan kombinálható mind az algás, mind a halas bojlikkal is.

  • 10% kasein
  • 5% lactalbumin (80%-os)
  • 10% zsíros szójaliszt (kicsit megpirítva)
  • 10% vörsössügérliszt
  • 10% garnélaliszt
  • 10% lazacliszt
  • 10% sörélesztő
  • 5% vitamelo
  • 8% kukoricacsíra-örlemény (szinte liszt finomságú)
  • 10% kenderliszt
  • 10% Max Birdy
  • 2% Spirulina
  • 20ml kukoricacsíra-olaj
  • 20ml tengeri algalikőr (hidegen préselt)
  • 2ml fokhagyma esszenciális olaj
  • 7-12 tojás mérettől függően

4 évszak

 

Egy kifejezetten jól emészthető és hosszútávon fogós bojlit készíthetünk a következő recept alapján. Ráadásul a nem túl magas májlisztmennyiségnek köszönhetően nem lesz annyira érzékeny az időjárás-változásokra.
  • 10% kazein
  • 5% laktalbumin (80%-os)
  • 15% zsíros szójaliszt (kicsit megpirítva)
  • 10% kukoricacsíra-őrlemény (szinte liszt finomságú)
  • 5% vörössügérliszt
  • 10% garnélaliszt
  • 10% lazacliszt
  • 10% Max Birdy
  • 5% vitamelo
  • 10% sörélesztő
  • 5% kenderliszt vagy földimogyoróliszt
  • 3% májliszt
  • 2% spirulina
  • 30ml kukoricacsíraolaj
  • 3ml feketebors esszenciális olaj
  • 7-12 tojás mérettől függően

Lazacos-fűszeres

 

A fűszeres bojlik jellemzően nem annyira érzékenyek az időjárás-változásra. Ezt a bojlit próbáljuk ki olyan vízen, ahol kevésbé bojliznak. A maglisztek használata ilyenkor pozitívan befolyásolja a bojli "befogadását", de csak óvatosan velük, mert tésztássá tehetik a bojlit és ezáltal zárttá is. Földimogyoró helyett rakhatunk pl. tökmaglisztet is!

  • 10% kazein
  • 5% laktalbumin (80%-os)
  • 10% zsíros szójaliszt (kicsit megpirítva)
  • 20% vörsössügérliszt
  • 15% lazacliszt
  • 10% sörélesztő
  • 10% földimogyoróliszt
  • 5% kenderliszt
  • 10% Red Birdy
  • 5% kukoricacsíra-őrlemény (szinte liszt finomságú)
  • 20ml Kukoricacsíra-olaj
  • 3ml Cajun esszenciális fűszerolaj-keverék
  • 7-12 tojás mérettől függően





 

Asztali nézet